Golfregler till smartphones

Nu finns boken ”Regler för golfspel” som en app till mobilen, vilket gör det enklare att snabbt hitta svar på regelfrågor på banan.

 

– I appen finns hela regelboken och en sökfunktion så att det blir lätt att hitta och ”bläddra” fram rätt avsnitt. Dessutom finns många bra illustrationer i den snabba vägledningen och i bilagan om klubbor, säger Claes Grönberg, ansvarig för regler och handicap på Svenska Golfförbundet.

Förhoppningen är att det ska gå snabbt att lösa regelfrågor ute på banan och att golfarna ska bli intresserade av att lära sig mer om regler. Appen får användas under ronden om inte spelet fördröjs.

Regelappen har fem huvudrubriker: Snabb vägledning, Regler, Definitioner, Etikett samt Quiz. I quizen finns hundratals regelfrågor som ställs slumpvis i form av en 18-hålsrond där det går att välja svårighetsgrad för att testa sig själv.

Den mobila applikationen är gratis och gäller under åren 2017 och 2018. R&A regler för golfspel finns för både Iphone och Android och kan laddas ner hos App Store  respektive Google Play.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *